December 10, 2023

ARTISTS ARE HEAVENLY WORKERS AND THE DESIGNERS OF THE BETTER WORLD ISSN 2003-9735 DESIGNER MAGAZINE STOCKHOLM

Det spirar av färgsprakande konst i ett växthus hos Norrlöts Handelsträdgård i Enhörna.

3 min read

Galleri Zebra går på utflykt till Norrlöts Handelsträdgård i Enhörna, och tar med sig 27 konstnärer ut på det fina området ner mot Sandvikens brygga. Det är ett populärt utflyktsmål och handelsträdgård. Här pollineras konsten av bin och humlor som just har varit och sniffat på trädgårdens alla färgsprakande växter. Det ligger lite i tiden att odla och måla närproducerade växter och konst. Som ett resultat kommer Zebravännernas konst att spirar i ett av växthusen i Enhörna den 19 och 20 maj. 

Photos by Mieszko Tyszkiewicz, Berndt Noelle, Wachnicka, Halina Rosa.

Mieszko Tyszkiewicz, Halina Bartoszek Rosa, Berndt Noelle- Galleri Zebra Södertälje

Akvarell by Berndt Noelle

Johan Sevén på Norrlöts handelsträdgård upplåter ett av sina växthus till en konstutställning efter en idé an Enhörnakonstnären Rolf Berggren och det blir nu verklighet genom ett samarbete med Berndt Noelle och Galleri Zebra. Vi tycker alla att det skall bli spännande att visa många konstutövare samtidigt och tillsammans i en ovanlig miljö. Nu kombinerar vi blommor, antikt och samtida konst, en fantastisk möjlighet både för utställarna och besökare. I växthuset finns volymen som passar ändamålet, det blir mycket konst, många blommor och mycket plats för många besök. 

Samma öppettider som ordinarie verksamhet. Observera att Norrlöt’s Café har öppet som vanligt på lördagen, så förhoppningsvis kan du ta en kopp kaffe i solskenet utanför konstväxthuset.

24 konstnärer ställer ut och har direktförsäljning av diverse konst, Lucyna (Luzy) Wachnicka, Berndt Noelle, Monica Carlzon, Anne Olsen, Christina Wissen, Tommy Berg, Mieszko Tyszkiewicz, Else-Marie Kovacs, Ulf Lidén, Ruan Lidén, Conny Wiltman, Birgitta Nyberg, Birgitta Holmblad, Eveline Kögler, Roland Adolfsson, Jan Falkenstedt, Ann Lindqvist, Ulla Persson, Katrin Derholm,  Gunnar Engström,  Maria de Leye, Rolf Berggren, Marita Heinrich, Rozh Noel.

Mieszko Tyszkiewicz, Halina Rosa

Omarbetad text från länstidingen  

Galleri Zebras kommande utställning sker i ett av växthusen hos Norrlöts Handelsträdgård i Enhörna. 24 konstnärer ställer ut med diverse konst.

  • Det ligger på det fina området ner mot Sandvikens brygga, säger Berndt Noelle.

Efter en idé av Enhörnakonstnären Rolf Berggren upplåter Norrlöts handelsträdgård ett av sina växthus till en konstutställning kommande helg (19 och 20 maj). Detta sker i samarbete med Berndt Noelle och Galleri Zebra.

  • Det ligger lite i tiden att odla och måla närproducerade växter och konst. Som ett resultat av detta kommer Zebravännernas konst att spira därute i Enhörna, säger Berndt Noelle.

Han berättar att växthuset har utrymme som passar ändamålet och kommer därför att kunna erbjuda mycket konst, många blommor och stor plats för många besök. Utställningens öppettider är samma som ordinarie verksamhet. 

  • Observera att Norrlöts café har öppet som vanligt på lördagen, så förhoppningsvis kan du ta en kopp kaffe i solskenet utanför konstväxthuset, säger Berndt.

Utställningen kombinerar antik- och samtida konst med blommor. Berndt Noelle är nöjd med arrangemanget och ser nu med spänning fram emot att så många konstutövare samtidigt kan ställa ut tillsammans i en ovanlig miljö.

  • Norrlöt är ett populärt utflyktsmål och handelsträdgård. Här pollineras konsten av bin och humlor som just har varit och sniffat på trädgårdens alla färgsprakande växter. Nu kommer det också att spira av färgsprakande konst.

De 24 konstnärer som ställer ut och har direktförsäljning av diverse konst är Lucyna (Luzy) Wachnicka, Berndt Noelle, Monica Carlzon, Anne Olsen, Christina Wissen, Tommy Berg, Mieszko Tyszkiewicz, Else-Marie Kovacs, Ulf Lidén, Ruan Lidén, Conny Wiltman, Birgitta Nyberg, Birgitta Holmblad, Eveline Kögler, Roland Adolfsson, Jan Falkenstedt, Ann Lindqvist, Ulla Persson, Katrin Derholm, Gunnar Engström, Maria de Leye, Rolf Berggren, Marita Heinrich, Rozh Noel.

Lucyna Wachnicka

Tack så mycket för inbjudan Halina Bartoszek Chefredaktör magazine DESIGNER Stockholm.

21. 05. 2023 Berndt Noelle

Stockholm

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.