December 10, 2023

ARTISTS ARE HEAVENLY WORKERS AND THE DESIGNERS OF THE BETTER WORLD ISSN 2003-9735 DESIGNER MAGAZINE STOCKHOLM

Karate tävling den 2 april 2022 i Stockholm, Duvbo

2 min read

Reportage om karate tävling den 2 april 2022 i Stockholm Duvbo samordnat av Yui Shin Kai med ordförande Matts Andersson tillsammans med O’sensei Gansho Inouse och Hanshi Kisho Inouse.

Sensei Reza Mohseni Shai Karate klubb

Yui Shin Kai kom till Sverige under 80 talet och de har tränat i Rissne sedan 2003. Stilen grundades i 1948 i Japan. De samordnat två stora tävlingar varje år Yui Shin Kai Open och Swedish Kobujutsu Open. Designer magazine Stockhom hade möjlighet att vara gäst och intervjua några tränare samt atleter.

Idag har vi möjlighet att titta på många intressanta segrar i karate  samordnat av Yui Shin Kain klubb under Matts Andersson ledning. Det var klubbar från hela landet som deltagit.

Karate det är intressant och rolig träning, kroppslig och mental utveckling  som ökar välbefinnande och ett ökat självförtroende. Det rekommenderas för alla även bara för självförsvar.

Diana Kicia med Shiai klubben Vanessa och Luke på Yui Shin Kai Open

Vi har träffat klubbar från Solna Tullinge, Nacka, Akalla, Husby. Det var stark konkurrens  och vältränade och förberedda atleter i många åldrars kategorier. Stora framgångar kunde man observera från United Sportcenter klubben under ledning av Jimmy och Alexandra Haag som har hundratal medlemmar och över tiotal representanter i svenska landslaget. Klubben expanderar så intresset växer. 

Vi har träffat också tränare från Shiai karate klubb Farhad och Morre som berättar om sina talangfulla utövare. Shiai karate klubben finns i Akalla och Husby där ordföranden är Sensei Reza Mohseni som har lång meritlista och medaljer från Världs, Europa och landslagstävlingar samt mångårig erfarenhet (40 år) från landslagscoach och Förbundskapten för det svenska kumitelandslaget (sparring). Sensei Reza är en väldigt uppskattad och omtänksam tränare med enorm pedagogisk förmåga som ledde många till internationella framgångar.

Sensei Reza Mohseni Shai Karate klubb

En av dem är den yngsta tävlande idag Vanessa. Vanessa är väldigt snabb och skicklig idrottare. Idag hade hon starka motståndare en av de var Sara Godrati som van, dock i nästa match van Vanessa och i effekten blev det silver för henne och Shiai klubben.

Jimmy Haag coachar Sara Godrati från United Sportcenter. 
Saras och Vanessas seger
Stolt Vanessa med sitt silver medalj
United Center utövare i seger

11.04.2022 Stockholm

Diana Kicia

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.